» tips på hund fotografering

 
 
 
 
 
Också har vi dessa mindre vackra.. lyckade bilderna..
 
 
 
 
Tips på när man ska fota hund porträtt föresten, som sagt så är ju regel nr1 att inte ha en stökig bakgrund då det är djuret i sig man vill ha fokus på. Gör gärna bakgrunden suddig också, dvs använd en stor bländare så du får ett kort skärpedjup. 
Ett annat tips, som kan bli ett typiskt misstag väldigt ofta, är att man får hundens nos i fokus istället för ögonen, som ni exempel ser på den misslyckande bilden ovan här. Så ett tips är att använda manuell fokus, så du kan ställa in själv vart du vill att den ska hamna, istället för att använda autofokus då den gärna lägger fokus på det som är närmast kameran, vilket i det här läget blir nosen. 
 
tredje och fjärde tipset. Detta tips gäller mest om man ska fota för hund utställningar, eller vill få en fin bild på sin hund från sidan
tipset är att gå ner till hundens nivå och fota, istället för att stå upp och fota neråt. har tyvär inge bild exempel här men fotar man hunden från sidan uppifrån så kan hundens rygg gärna se svankig ut, men går man ner till hundens nivå så får man en fin och rak rygg. 
Visar en jätte 'fin' paint bild som exempel, då jag är dålig på förklara så ni kanske får ett humm om vad jag menar iallfall. 

Lånade en skiss bild på en hund från google, och ändrade bara ryggen på den ena så ni enkelt kan se skillnaden bara. 
 
 
Så ja.. haha, jag hoppas ni förstod det här nu, kan fota egna, riktiga exempel på min hund sen och visa bätte.
Och fjärde tipset är bara att använda en snabb slutartid för att undvika oskärpa då hundar gärna rör på sig mycket, om man inte fotar då dom sover vill säga. 
 
femte och slutliga tipset är att redigera till bilderna på datorn efteråt, öka färgmättnade, kontraster, skärpa.
Exempel, här nedan är en oredigerad bild på hunden
 
 
Och här är den tillfixad lite i PS
 
 
Väldigt enkla och uppenbara tips, men hoppas jag hjälpte någon där ute iallfall med dessa små nybörjar tips! 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo