» Tips

Att fota stjärnor
 

  • Se till att ha en lång slutartid, testa dig fram vilken du behöver men när jag tog mina så hade jag slutartid på 30 sekunder. Och för de som kanske inte har så bra koll på vad slutartid är och vad den gör så kan jag lite snabbt förklara att slutar tid är den tid du bestämmer hur länge slutaren på kameran ska vara öppen. Och ju längre den är öppen desto mer ljus träffas på filmen. Så om du ska försöka fota ex stjärnor och bara har en slutartid på 1 sekund så hinner inte ljuset från stjärnorna träffa filmen, och det blir oftast bara en svart bild med någon enstaka vit prick där uppe i himelen
  • Ha kameran på ett stabilt ställe, gärna stativ. När man ska fota stjärnor eller något annat där det krävs lång slutartid, så är det väldigt viktigt att ha kameran blixt stilla. Minsta lilla rörelse kommer annars synas väldigt tydligt på bilden just för du har så lång slutartid. Har du dock inget stativ som ex inte jag har, så hitta en plan plats att ställa kameran på där den kan stå helt stilla. I mitt fall så använde jag mig av en hög stol, ställde in alla inställningar på kameran och fixade fokusen, ställde sedan ner kameran på stolen, tryckte ner knappen och lät kameran stå där och ta kortet i 30 sekunder utan att röra den. 
 
 
 Vad mer är bra att tänka på. .hm.. 
  • Högt ISO-tal, det är inte nödvändigt men ju högre ISO-tal du har desto snabbare slutartid kan du ha. Och ju snababre slutartid du kan ha, desto mindre risk att det blir skakningsoskärpa. Men högt ISO-tal gör dock så att bilderna kan bli aningen korniga.
 
Kommer inte på något mer super viktigt att tänka på nu då det gäller fota stjärnor. Nackdelen med min bild här ovan är dock att jag fick med gatulysena också ( det lila/rosa ni ser som skiner upp) 
Men nästa gång det är stjärnklart ska jag försöka gå och fota där det ej finns gatulysen. 
Så lycka till med att fota stjärnor nu! 


Nästa tips, eller.. det är inget tips, fick bara en kommentar där min vän ville att jag skulle visa/förklara hur jag hade tagit de där mindre trevliga bilderna! 
Vilket är.. lite svårt att förklara egentligen, men kan säga att jag använde mig av
  • Tejp
  • Rött läppstift
  • ögon skugga
  • Vitt puder
  • Vit penna
  • Svart penna
 
Och ni ser säkert ut som ett frågetecken nu och undrar vad sjutton jag gjorde med tejpen. 
Men hade velat använda plastfolie egentligen till att he fast på huden så det ska se ut som lös/sårig hur. 
 
Men hade ej det så tejp fick duga! Vet egentigen inte hur jag ska förklara det här, och det kommer troligen låta riktigt dumt men.. Tog tejpen, och försökte tejpa fast det lite slarvigt så det skulle se buckligt och skrövligt ut på ex min kind. så det ska se ut som att huden rivits sönder och..flärpat upp sig? ..säger man så? Ni förstår förhoppningsvis hur jag menar. 
 
Tog sedan vitt puder och la över hela ansiktet, nog för det inte behövdes så mycket för utan smink är jag rätt.. likblek ändå.. 

Sedan var det bara dags att ta fram rött läppstift och försöka få det se ut som blod, sen ta svart penna och göra så det ser ut som upprivet sår/mörkare blod, sedan vit penna och göra läpparna lite vita, sen gå tillbaka till läppstiftet, lägga lite just innanför läpparna så det ska se ut som det kommer blod från munnen och.. *puh* det här blev mycket korta förklaringar på en och samma gång. Men hoppas ni förstår! 
 
 
Så om man kikar noga på denna bild så syns det rätt tydligt att det är tejp längst kinden här, lite väl tydligt så derför vart jag inte nöjd med denna fotografering, fick inte till det som jag ville.
 
Men sedan så.. blötte jag bara ner håret så jag inte skulle ha fint, fluffigt lockigt hår.. skulle nog förstöra hela skräck idén med att försöka se läskig ut.. 
Sen i redigeringen så mörkad ejag ner bilden rätt mycket, så det inte skulle vara en jätte ljus, trevlig bild. 
 
Men ja, ska försöka göra något mer sånt här då jag har en model istället, och någon som är lite bättre på sminka så det ser lite värkligt ut också. 


Misfisen
25 Augusti, 2013 - 22:12

Tack för svaren :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo